Renovatie botenzolder

 Weer aan 't werk op de zolder!

Op elke goedlopende werf is er altijd wel een afdeling te vinden waar het altijd rommelig is en waar je altijd iets kunt vinden 
wat je nou net niet kan gebruiken maar wat je niet wegdoet omdat....

Zo ook bij ons op de werven van de MVH. Werven is dan wel een groot woord maar op de botenzolder zijn toch wel een paar juweeltjes van boten gebouwd zoals de Mississippi, de Jonk ,de Sperwer en een Smitsleper met een barge erachter.
In de loop der jaren is er wel van alles verbouwd in verband met plaatsen van machines, werkbanken en opslag van diverse materialen. Echter een paar dingen die altijd zijn blijven liggen en vandaag de dag toch weel actueel zijn, zijn  bijvoorbeeld isolatie en brandveiligheid en verlichting.
Vandaar dat er een enigszins gestructureerde vorm van chaos heerste. Hardboard en vuil werden afgevoerd en in de toch wel beperkte ruimte werd er van alles heen en weer geschoven om een beetje werkruimte te krijgen..

Ook zijn er in de hoek twee  nieuwe werkplekken bijgekomen en een stelling staat klaar in het midden van de zolder om materialen en gereedschap
overzichtelijk in weg te bergen. Ook het plafond is al gedeeltelijk onder handen genomen en zijn er elektraleidingen omgelegd en uitgebreid.
Er zijn nu ook LED armaturen opgehangen waardoor er een betere verlichting is ontstaan op de werkplekken.

Ook aan de andere zijde wordt al weer driftig getimmerd aan de toekomst. Hardboard is verwijderd en contactdozen zijn verlegd en aangesloten.
Wanden zijn met gipsplaten afgewerkt en gereedschappen worden opnieuw verdeeld over de rekken. Op het einde van de muur langs de gereedschapsrekken staat een van de laatste projecten: de draaibank. Vorig jaar aangeschaft en bijna klaar voor gebruik... Er mist nog één toch wel belangrijk onderdeeltje. De motor. Is nu inmiddels gereviseerd samen met de draaibank zelf en moet nog aangesloten worden.
Straks een doekje erover en klaar! Weer een fraai stuk gereedschap opgeknapt!

Strak werk jongens!

 
Met onze dank aan Cor, Nico, Han, Liek, Phillipe en Arjan !!