Modelbouw Vereniging Hilversum

Inloggen leden

Scheepsbouw

De leden die schepen bouwen werken aan hun eigen modellen op de club. Sinds de open dagen eind 2013 hebben zich diverse nieuwe leden gemeld waardoor de afdeling nog actiever is geworden. Daarom heeft de club ook de faciliteiten voor de scheepsbouw vergroot, zodat er voldoende ruimte is voor alle projecten. Hieronder stellen we de nieuwe leden voor.

Daan de Zeeuw: Tot op de open dag had ik geen idee waar MVH voor stond, maar ik werd die dag wel enthousiast voor de club en haar leden. Ik dacht: daar ga ik op een woensdag kijken. Dat heb ik gedaan en geen moment spijt gehad, want het gaf ook de kick om mijn half-afgemaakt model van de 'Smit Nederland' af te gaan bouwen. Ik ontmoette vreselijk aardige mensen met dezelfde interesse die ook advies konden geven om de draad weer op te pakken. Zo heb ik voorlopig genoeg werk samen met enthousiaste mensen.

Rinus Verschuren: De open dagen in combinatie met een ondersteunend bestuur hebben geleid tot mooie uitbreiding van de afdeling botenbouw met een nieuw project, de Amerikaanse raderboot Mississippi. Ik doe mee met dit project en bouw thuis verder aan mijn eigen zeesleepboot Holland 2.

Ruud Vetter: Het reeds genoemde project de Mississippi wordt een Amerikaanse raderboot met een lengte van 2 meter en zal bestuurbaar kunnen varen. Het is ook bedoeld als promotiemodel voor de vereniging. Het project is gestart met het kopen van de bouwtekeningen en de aanschaf van de benodigde houtsoorten. De verdere gegevens kunt u binnenkort vinden op de speciale projectpagina waar de voortgang van de projecten zal worden beschreven.