Modelbouw Vereniging Hilversum

Inloggen leden

De Sperwer

De Sperwer is een boeierjacht. Het model is door veel modelbouwers gebouwd, omdat het voor een redelijke prijs als bouwpakket is te verkrijgen. Helaas waren er veel modelbouwers en vooral aspirant modelbouwers die de moeilijkheden hebben onderschat. Dit resulteerde erin dat vele modellen niet werden afgebouwd.

sperwer 1 460


MVH kreeg diverse dozen met onderdelen van de Sperwer, waarvan met name de rompen ernstige gebreken vertoonden. Een algemeen voorkomende fout was dat als de spanten waren geplaatst, de romp tordeerde. Twee MVH-leden hebben van de aanwezige materialen één model gebouwd, zoals op de foto’s te zien is.

sperwer 2 460

Er is trouwens weer een bouwdoos van de Sperwer op de botenafdeling van MVH. Hiervan zijn de spanten al op de kiel geplaatst, die nu enigszins getordeerd is. Dit probleem is overigens redelijk simpel te herstellen. Als je eens zo’n model wilt bouwen (zonder zelf de dure bouwdoos te hoeven aanschaffen), dan nodigen we je graag uit om bij MVH met dit model aan de slag te gaan. De op de club aanwezige botenbouwers staan altijd klaar voor hulp en begeleiding.

sperwer 3 460